Курсовочное leczenia

Republikański sanatorium "Ясельда" zapraszamy!

Wybrałeś sanatorium dla przejścia курсовочного leczenia z dużą ilością leczniczo-rehabilitacyjnych. Baza lecznicza reprezentowali :

- электросветолечение (w tym интерференцтерапия, флюктуоризация, электрогрязи),

- magnetoterapia (ogólne i miejscowe oddziaływanie),

- laseroterapii (w tym lasery nowej generacji),

- dom zdrojowy (wanny, w tym скипидарные, suche żelaziste), duszy, podwodny prysznic-masaż, kąpiele kontrastowe),

- zakład leczenia borowiną (ogólne i lokalne aplikacje сапропелевой brudu, грязепарафинолечение).

W naszym sanatorium można skutecznie полечиться z pomocą

- lokalnej krio-zabudowy (miejscowe leczenie zimnem),

- uderzenia fali terapii (zniszczenie fragmentów kości).

Będziesz mieć do wyboru różne rodzaje masażu:

-elektrostatyczny,

-próżniowy sprzętowy ,

- masaż mechaniczny na kanapie,

- masaż mechaniczny na fotelu,

-stone-masaż (masaż gorącymi kamieniami),

-suchy akupuntura (bezdotykowy гидромасссаж),

- podwodny prysznic-masaż

Na urządzeniach "Лимфомат" i "Лимфостим" puścimy Wam прессотерапию, aby poprawić drenaż limfatyczny i żylny systemów kończyn górnych i dolnych.

Głębokie oczyszczanie jelit Można przejść na urządzeniu гидроколонтерапии (sterowany komputerowo).

Dróg oddechowych оздоравливаются podczas wizyty галокомплекса (tryb zarządzane kopalni soli) i podczas wizyty ингалятория (небулайзерные inhalatory, rozpyla się w najdrobniejszych cząstek leki, lecznicze oleju).

Odwiedzić невесомwphi, w pełni oderwać się od świata zewnętrznego pomoże relax-system suchego "Флоатинга".

Odwiedź przynajmniej jeden z saun:

- sauna fińska (do 6 osób);

prywatna sauna "Cedru" (na osobę),

- sauna na podczerwień+ koloroterapia (do 3 osób).

Wizyta na basenie nie pozostawi obojętnym . Elementy parku wodnego przedstawiono kaskadami wodnymi i gejzerami, a także jacuzzi. Do basenu można przejść masaż mechaniczny na fotelu, skorzystać z "bieżni", a po wizycie na basenie –spróbować suchej akupuntura, wypić koktajl tlenowy lub wejść "na rozgrzewkę" w saunie na podczerwień, wybierając schemat falę.

Doświadczony kosmetyków oferują profesjonalny program pielęgnacji skóry twarzy i dekoltu (masaż, pilling, maski),okłady z wodorostów morskich(unikalne metody nasycenia organizmu witaminy i mikroelementy z alg morskich Laminaria, Ficus, Литотамний).

Zaproponujemy Ci kilka programów w SPA - kapsułce:

- program redukcji masy ciała, - program oczyszczania organizmu, - program "Zdrowy sen".

Dla młodych ludzi dobierzemy zabiegi w celu zmniejszenia masy ciała (podwodny prysznic-masaż, prysznic Charcot, kontrastowe wanny, próżniowy irygacja pochwy, uderzenia falowa terapia na problematyczne partie ciała, прессотерапия "spodnie", korzystanie z basenu, kapsuła SPA, okłady z wodorostów morskich, zajęcia indywidualne z instruktorem, zajęcia na siłowni).

 

Jakie innowacje w sanatorium z ubiegłego roku?

Co do bazy leczniczej:

-pojawiło się najnowocześniejszy sprzęt do leczenia сосудистыtych problemów kończyn dolnych (choroba tętnic, żył, naczyń limfatycznych), a także przewlekłych chorób zapalnych narządów miednicy u kobiet i mężczyzn - to uderzenia fali próżniowa komorowa terapia na urządzeniu Вакумед;

- hydromasaż szklanymi kamykami stóp i rąk odbywa się w medycznej wirówce (urządzenie Акваролл);

- suchy akupuntura (bezdotykowy hydromasaż): w pomieszczeniu Was w specjalną kapsułę, po pokrycie барьерным ścierną – wmasować cała tylna powierzchnia tułowia, 36 strumieniami ciepłej wody;

- нормоксическая lecznicza kompresja. Wspólna баротерапия. W sanatorium przejęta przez komory. 50 min leczniczego czasu Jesteś w rezonans pod nadzorem pielęgniarki. Twoje narządy i układy, które wcześniej doświadczył głodu tlenu (w przypadku niektórych chorób przewlekłych), są nasycone tlenem. Należy przejść 5-8 zabiegów dla maksymalnego efektu.

Nowe usługi medyczne:

- карбокситерапия (wstrzyknięcia podskórnego wprowadzenie medycznego dwutlenku węgla);

- śródstawowe protez płynu stawowego pod kontrolą USG (wstrzykuje się kwas hialuronowy w внутрисуставную szczelina "problematycznego" stawu);

- тракционная sprzętowa terapia (po konsultacji (przy istniejących wskazaniach) wykonuje lekarz - neurolog).

Z 04.04.2018 w sanatorium wprowadza program "Medycyna".

W gabinecie lekarza do pacjenta (отдыхающему) po kontroli, cel zabiegów, wydane Harmonogram procedur, czas dobiera się za pomocą programu komputerowego (autodopasowanie). Poproszony o przejście procedur i w sobotę.

Informujemy, że wszystkie zabiegi będą w Programie; nieodebrane procedury mogą być zwolnieni tylko po wcześniejszym uzgodnieniu i wprowadzenia zmian w Programie. W przypadku braku możliwości przejść procedury (choroba, itp.) курсовочник jak najszybciej informuje o tym wewnętrznie lekarza lub telefon 38-83-06, 38-83-74. Dyżurny lekarz dokonuje odpowiednich zmian w Programie, zaznacza na Mapie курсовочника.

Dane czynności (wpis do lekarza o zniesieniu procedury w Karcie курсовочника, zmiany w Programie) mogą być podstawą do zwrotu środków pieniężnych (w obecności курсовочника indywidualnego Harmonogramu zabiegów z adnotacją pielęgniarek, Umowy z czekiem o zapłatę procedur, paszportu, wpisu lekarza (zaświadczeń, dyżurnego) dla kasjera o zwrot pieniędzy).

Jeśli chcesz poddać się leczeniu bez pobytu w naszym sanatorium

Często zadawane pytania.

1.Pytanie: Jak dostać się na курсовочное leczenie w sanatorium?

Odpowiedź: najlepiej zadzwonić 388306 (gabinet lekarza dyżurnego) od 9.00 – 21.00, uzgodnić dzień i godzinę przybycia.

2. Pytanie : Jakie dokumenty należy ze sobą zabrać?

Odpowiedź: paszport, wyciąg z dokumentacji medycznej (wiek nie dłużej niż miesiąc). Obowiązkowe rtg klatki piersiowej, badanie ginekologa dla kobiet.

3. Pytanie: czy Istnieje parkowanie pojazdów osobowych na terenie sanatorium?

Odpowiedź: Tak. Jest dostępny płatny parking (przewidziany na godzinę cennik). Dla osób niepełnosprawnych poruszających się na wózkach inwalidzkich - bezpłatny parking. Po przyjeździe do sanatorium należy zwrócić się do dyżurnej służby w tej sprawie.

4. Pytanie Wolny czy wejście do sanatorium?

Odpowiedź: Nie. Działa przepustowość tryb. Przy pierwszej wizycie u lekarza należy zwrócić się do dyżurnej służbie (główne wejście, jest napisane "budynek Mieszkalny nr 1" "Archiwum"). Stróż skieruje Cię do rejestratora. Rejestrator będzie wypełnić kartę rejestracyjną, umieści Swoje dane, w tym dane paszportu, program komputerowy "Medycyna», stróż rejestruje Twoje dane w historię. Rejestrator zapyta o Twoje pozwolenie w przyszłości na newsletter na Twój adres e-mail lub na telefon za Вайберу.

Podczas wizyty w sanatorium w przyszłości należy zgłaszać na wachcie Harmonogram zabiegów - odpowiednik sanatoryjnej książki dla курсовочного leczenia (przepisuje lekarz po zbadaniu i doboru zabiegów).

5. Pytanie: Co trzeba wziąć ze sobą rzeczy do курсовочного leczenia?

Odpowiedź: Czyste buty; być może, wygodny strój sportowy, prześcieradło do przejścia procedur; podczas wizyty na basenie, w domu zdrojowego i zakładu weź ręcznik, łupki; do basenu – gumowy kapturek (i kobiety, i mężczyźni, i dzieci), aby przejść suchych углекислых kąpieli - skarpetki.

6. Pytanie: czy Można korzystać z basenu w pierwszej połowie dnia?

Odpowiedź: Podczas wszystkich zaplanowanych zabiegów będzie zaznaczone w Harmonogramie procedur. Można korzystać z basenu od godziny 14.00 w poniedziałki, od 11.00 (wtorek – piątek), w godzinach 10.00 –w soboty.

7.Pytanie: Gdzie można się przebrać?

Odpowiedź: odzież Wierzchnią i obuwie oferuje zdjąć na wachcie (skontaktuj się z watchdog usługi). Zostawić rzeczy można i w indywidualnym szafce gabinetu nr 152. Pielęgniarka gabinetu nr 152 da Ci klucz od szafki. Klucz należy codziennie zwracać odpowiedzialnej pielęgniarki .

8.Pytanie: czy w sanatorium sklep?

Odpowiedź: Sklep znajduje się obok centralnymi bramą sanatorium. W sklepie - niezbędny (do leczenia uzdrowiskowego) asortyment towarów przemysłowych, a także duży wybór słodyczy, wędlin, sklep spożywczy. Czas pracy od 9.00 do 16.00 (z wyjątkiem sobót), możliwa jest płatność poprzez terminal.

9.Pytanie: Gdzie можнtemat odpocząć między zabiegami? Przewiduje się, czy miejsce do spożywania gorących potraw?

Odpowiedź: Do Państwa dyspozycji komfortowe salony, 1-go piętra, "letni dworek", hall tańca sali, przestronny hall na terenie basenu; można oglądać telewizję lub po prostu posłuchać spokojnej muzyki. Do podejmowania gorących potraw do dyspozycji gości: salon z tv (na terenie gabinetu nr 152); pokój wyposażony jest w czajnik elektryczny, kuchenkę mikrofalową, чайным сервизом; znajduje się garderoba.

10.Pytanie: Jaki jest optymalny przebieg leczenia? Jak często trzeba powtarzać kursy lecznicze?

Odpowiedź: Optymalny kurs leczenia od 7-8 do 9-10 procedur każdego rodzaju. Połączenie zabiegów, naprzemienne (parzysta, nieparzyste), ich kolejność ustala lekarz prowadzący. Dla utrwalenia pozytywnego efektu terapeutycznego zaleca się powtarzać zabiegi leczniczo-rehabilitacyjne imprezy przez 6-9-12 miesięcy (wpływ na chore narządy i układy).

11.Pytanie: czy "курсовочник" podczas leczenia, wizyt u lekarza sanatorium?

Odpowiedź: Koniecznie, bo trzeba wyjaśnić tolerancji zabiegów, możliwe jest dostosowanie leczenia. Lekarz zgadzam się z Tobą datę wizyty i zaznacza te daty w Harmonogramie procedur (odpowiednik sanatoryjnej książki dla курсовочного leczenia), który jest wydawany na ręce.

12. Pytanie: W razie potrzeby, dodatkowych konsultacji, jeśli lekarz prowadzący nie pracuje w ten dzień, gdzie można się zwrócić?

Odpowiedź: należy zwrócić się o poradę do gabinetu nr 109 (dyżurny całodobowy lekarski post) lub gabinet 106 (całodobowe dyżurny stanowisko pielęgniarki). W 106 gabinecie można zmierzyć ciśnienie, ważyć, mierzyć wzrost. Można skorzystać z pomocy i kierownik leczniczym oddziału (czynny codziennie (oprócz weekendów) do 15.15 w gabinecie nr 108).

>13.Pytanie: czy Możliwa jest płatność za usługi płatniczej?

Odpowiedź: Tak. Płatność w kasie sanatorium jest możliwa poprzez terminal, za pomocą karty płatniczej.

14. Pytanie : Jak dostać się do sanatorium z r. Пинска?

Odpowiedź: Można wsiąść do autobusu sanatorium (codziennie oprócz niedziel): 7.45 przystanek "Алми" na ulicy Rokossowskiego, przystanek "Альбрехтово" w 8.05. Wyjazd do tyłu w r. Pińsk autobusem sanatorium do 15.30 (pon-piąt) lub 14.50 (sub) do przystanku "Rolno-technical college". Do sanatorium jedzie autobusem "Pińsk – Почапово". Ten sam autobus jedzie z sanatorium w r. Pińsk "Почапово-Pińsk" 1.5 km od sanatorium zatrzymują się autobusy (loty realizowane są często) "Pińsk-Grodzisko", "Pińsk-Kupyatichi".

        Szczegółowe informacje można uzyskać u nas na służbie u watchdog usługi, telefon 38-81-31.